En ny kampanj på flera språk för att få fler våldsutsatta att ta kontakt

Efter ett lyckat resultat i tidigare kampanjer på sociala medier, har vi nu tagit fram en ny kampanj på ännu fler språk. Syftet är att öka kännedomen om Somayas verksamhet och stödet vi erbjuder i förhoppning om att få fler våldsutsatta att ta kontakt.

De senaste veckorna har Somaya kvinno- och tjejjour arbetat hårt för att ta fram filmer och berättarröster på olika språk. Filmerna ska ingå i en kampanj i sociala medier, och versioner av filmerna på bland annat svenska, engelska, spanska, hindi, urdu, persiska, arabiska och turkiska ska informera om att man kan få stöd på de språken, och uppmuntra fler våldsutsatta att ta kontakt.

-Det var så tydligt att filmerna på svenska, arabiska och persiska som ingick i vår kampanj i somras nådde personer som var i behov av vårt stöd, och att många hittade till oss tack vare dem. Kampanjen fick ett väldigt positivt mottagande och ett otroligt positivt resultat, så det var självklart att vi skulle göra om det. Det känns roligt att vi satsar på fler språk den här gången, och vi hoppas nå ännu fler för att kunna bidra till att fler personer kan leva fritt från våld, säger Somayas verksamhetschef, Zenobia Rizvi.

Kampanjen kommer att pågå ändå till våren och uppmanar personer som lever med våld eller förtryck att ta kontakt med Somayas stödlinje eller chatt.

Se klippet på svenska

https://vimeo.com/477556712

Share article:

More news

Ja, jag vill bidra till Somayas arbete genom att bli medlem!

Ett enkelt sätt att bidra till en ljusare framtid för personer som utsätts för våld i nära relation, det är att bli medlem i Somaya stödjour.

Som medlem har du möjlighet att påverka föreningens arbete på medlemsmöten och årsmöte. Du är med och sätter riktningen på vårt viktiga arbete och bidrar till arbetet för ett samhälle där jämställdhet, jämlikhet och delaktighet ska vara en självklarhet.

Swisha en donation

Ditt bidrag går oavkortat till vår nödkassa för de som bor i våra skyddande boenden. 

Swish QR code for donation

Många av dem vi tar emot har lämnat sina hem snabbt och utan möjlighet att ta med sig något. Din gåva gör det möjligt för oss att möta de grundläggande behoven för vuxna och barn i den situationen.