Få hjälp

Är du utsatt för våld, hot eller förtryck?

Är du utsatt för våld i nära relation och/eller lever med hedersrelaterat våld eller förtryck? Vi kan hjälpa dig.

 

Hur kontaktar du oss?

Om du är utsatt för hot och våld i hemmet och/eller lever med hedersrelaterat våld eller förtryck kan du ringa vår stödlinje. Där kan du få stöd, råd och information om dina rättigheter. Du får också vara anonym.

Vi gör ingenting om du inte ber oss. Men vi kan hjälpa dig att kontakta socialtjänsten eller polisen om du vill. Vår personal pratar många språk, bland annat svenska, engelska, arabiska, persiska, kurdiska, turkiska, urdu, hindu och spanska.

Vad erbjuder vi?

Somaya är en kvinnojour i Stockholm. Vi har en stödlinje, skyddade boenden och ett aktivitetscenter. Vi stöttar och tar emot personer från hela Sverige. I de skyddade boendena får man fysiskt och känslomässigt skydd och stöd.

Till oss kan man komma om man är över 18 år och har varit utsatta för våld i nära relation och/eller hedersvåld. Vi tar också emot medföljande barn. Socialtjänsten eller Migrationsverket bestämmer om man får flytta till oss.

När man bor i våra boenden kan man delta i olika aktiviteter på vårt aktivitetscenter. Det är en kreativ och trygg plats. Här träffar kan du träffa andra och göra saker tillsammans.

Är det farligt att ringa en kvinnojour?

Du har kanske fått höra att det är farligt att ringa till en kvinnojour. Men många saker som sägs är fel:

-Vi tar inte dina barn
-Vi tvingar ingen att bo hos oss
-Man bor inte i skyddat boende för evigt
-Vi tvingar ingen att skilja sig

Vi stöttar dig att leva ett liv fritt från våld.

 

 

 

Få hjälp

Ring oss: 020-81 82 83
Vardagar: 09:00-16:00

Maila: stodjouren@somaya.se