Få hjälp

Är du utsatt för våld, hot eller förtryck?

Är du utsatt för våld i nära relation och/eller lever med hedersrelaterat våld eller förtryck? Vi kan hjälpa dig.

 

Hur kontaktar du oss?

Om du är utsatt för hot och våld i hemmet och/eller lever med hedersrelaterat våld eller förtryck kan du kontakta oss.  Ring vår stödlinje eller chatta med oss i vår stödchatt. Där kan du få stöd, råd och information om dina rättigheter. Du kan vara anonym.

Vi gör ingenting om du inte ber oss. Men vi kan hjälpa dig att kontakta socialtjänsten eller polisen om du vill. Vår personal många språk, bland annat svenska, engelska, arabisk persiska, kurdiska, turkiska, urdu, hindu och spanska.

Vad erbjuder vi?

Somaya är en kvinnojour i Stockholm. Vi har en stödlinje, en chatt, skyddade boenden och ett aktivitetscenter. Vi stöttar och tar emot personer från hela Sverige. I de skyddade boendena får man fysiskt och känslomässigt skydd och stöd.

Vi tar emot personer över 18 år som har varit utsatta för våld i nära relation och/eller hedersvåld. Vi tar också emot medföljande barn. Socialtjänsten eller Migrationsverket bestämmer om man får flytta till oss.

När man bor i våra boenden kan man delta i olika aktiviteter på vårt aktivitetscenter. Det är en kreativ och trygg plats. Här träffar man andra och gör saker tillsammans.

Är det farligt att ringa en kvinnojour?

Du har kanske fått höra att det är farligt att ringa till en kvinnojour. Många saker som sägs är fel:

-Vi tar inte dina barn
-Vi tvingar ingen att bo hos oss
-Vi tvingar ingen att skilja sig
-Man bor inte i skyddat boende för evigt

Vi stöttar dig att leva ett liv fritt från våld.

 

 

 

Få hjälp

Ring oss: 020-81 82 83
Vardagar: 09:00-16:00

Chatta med oss

Maila: kvinnojouren@somaya.se