Somaya pratar om våld i nära relation under pandemin i Rapport

Nej, våldet visar inga tecken på att ha minskat under pandemin. Det sa vår grymma kollega Elsa i SVT:s Rapport där hon också berättade om det vi ser av pandemins effekter på våld i nära relation.

I inslaget berättar Elsa om hur vi, och många andra kvinnojourer, upplever att pandemin har förvärrat situationen för många våldsutsatta, och försvårat deras möjligheter att söka stöd hos en kvinnojour eller hos socialtjänsten. Det är dessutom tydligt att restriktionerna kopplade till pandemin ger våldsförövare möjlighet att kontrollera och isolera sina partners ännu mer, något som är väldigt allvarligt.

https://vimeo.com/477544146

Share article:

More news

Ja, jag vill bidra till Somayas arbete genom att bli medlem!

Ett enkelt sätt att bidra till en ljusare framtid för personer som utsätts för våld i nära relation, det är att bli medlem i Somaya stödjour.

Som medlem har du möjlighet att påverka föreningens arbete på medlemsmöten och årsmöte. Du är med och sätter riktningen på vårt viktiga arbete och bidrar till arbetet för ett samhälle där jämställdhet, jämlikhet och delaktighet ska vara en självklarhet.

Swisha en donation

Ditt bidrag går oavkortat till vår nödkassa för de som bor i våra skyddande boenden. 

Swish QR code for donation

Många av dem vi tar emot har lämnat sina hem snabbt och utan möjlighet att ta med sig något. Din gåva gör det möjligt för oss att möta de grundläggande behoven för vuxna och barn i den situationen.