Somaya intervjuas i DN

Elsa och Leyla från Somaya intervjuas i DN och berättar om vår stödverksamhet och vårt övriga arbete kopplat till hedersrelaterat våld och förtryck.

-Vårt jobb handlar jättemycket om att bryta isoleringen som kan uppstå när man har brutit med sin partner eller med sin familj. Hotet om pandemi och smita har ökat känslan ännu mer  av att man inte kan vara ute och röra på sig. Isoleringen vi jobbar för att bryta har blivit ännu större än tidigare, berättar Elsa bland annat.

I artikeln lyfter de också hur okunskap hos myndigheter påverkar det stöd och de insatser en person utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck får.

Läs hela artikeln här.

Share article:

More news

Ja, jag vill bidra till Somayas arbete genom att bli medlem!

Ett enkelt sätt att bidra till en ljusare framtid för personer som utsätts för våld i nära relation, det är att bli medlem i Somaya stödjour.

Som medlem har du möjlighet att påverka föreningens arbete på medlemsmöten och årsmöte. Du är med och sätter riktningen på vårt viktiga arbete och bidrar till arbetet för ett samhälle där jämställdhet, jämlikhet och delaktighet ska vara en självklarhet.

Swisha en donation

Ditt bidrag går oavkortat till vår nödkassa för de som bor i våra skyddande boenden. 

Swish QR code for donation

Många av dem vi tar emot har lämnat sina hem snabbt och utan möjlighet att ta med sig något. Din gåva gör det möjligt för oss att möta de grundläggande behoven för vuxna och barn i den situationen.