Lediga tjänster

Somaya Kvinno- och Tjejjour söker Samordnare/Arbetsledare

Somaya kvinno- och tjejjour är en ideell verksamhet med mer än 20 års erfarenhet av att skydda, stötta och stärka våldsutsatta kvinnor och av att särskilt möta personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Verksamheten vilar på idéburen grund med visionen om en jämlik och jämställd värld, fri från våld och förtryck. 

Somaya består av fyra enheter, där stödverksamheten utgör kärnan i verksamheten. Stödverksamheten består av 5 skyddade boenden och en stödlinje dit stödsökande och anhöriga får stöd, rådgivning och information. Somaya Center är en mötesplats där vi erbjuder målgruppsanpassade aktiviteter för kvinnor som lever med skyddad identitet. Fokus ligger på att aktiviteterna ska vara självstärkande och framåtblickande. Emans Hjärta är den pedagogiska barnomsorgen inom Somaya som riktar sig till barn som är i förskoleåldern. Det är en daglig verksamhet för barnen som främst bor på våra skyddade boenden. Då vi dagligen möter och stöttar individer utsatta för våld är det viktigt för oss att dela med oss av vår erfarenhet och kunskap kring det behov som målgruppen har. Vi lyfter dessa röster genom att föreläsa och utbilda i frågor om mäns våld mot kvinnor, våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck samt multiutsatthet (olika sårbarhetsfaktorer för våldsutsatta).

Nu söker vi en ny samordnare/arbetsledare som kommer att ha övergripande ansvar för kvalitet över stödverksamhetens verksamhet. Att arbeta hos oss betyder engagemang och vilja att vara med och utveckla en verksamhet där du kommer att ha en betydande roll och stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utformning.

Då nuvarande samordnare avslutar sin anställning sista december, ser vi gärna att du kan påbörja din anställning från 18 november men med senast startdatum 2 december 2019. Tjänsten är på heltid, vardagar och på kontorstid, och vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

 

Uppgiften

I dina arbetsuppgifter ingår att samordna personalresurser på skyddade boenden, telefonjour och verksamhetens bakjour. Du kommer regelbundet att coacha och följa upp de tre kontaktpersonerna på stödverksamheten i deras dagliga arbete. Vi lägger stor vikt vid förmågan att upprätthålla en god kontakt med socialtjänsten som är vår uppdragsgivare samt att du förstår innebörden i deras uppdragsbeskrivning i samband med och under en placering då det oftast är du som kommer att fatta beslut om och planering av nya inskrivningar. Du är van vid dokumentation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift och uppföljning av dokumentation och statistik är delar som du behärskar väl i det dagliga arbetet.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av socialt arbete med myndighetsutövning samt är väl förtrogen med socialtjänstlagen och andra relevanta lagar som styr arbetet och kunskaper och utbildning i hedersrelaterad problematik är en fördel för dig som söker tjänsten. Tidigare meriter från arbete i kvinnojour eller med våld i nära relation är önskvärt. I tjänsten ingår att ansvara för verksamhetens bakjour en vecka i månaden. 

 Våra krav

  • Vi ser att du har en utbildningsbakgrund som socionom, beteendevetare eller har en annan adekvat utbildning och/eller lång arbetslivserfarenhet inom socialt arbete.
  • Tidigare erfarenhet av arbetsledning eller av en samordnande roll
  • Du ska vara bekväm i att hantera svåra samtal och vara beredd på att hantera motgångar på ett positivt sätt.

Meriterande kunskaper

  • Vi ser gärna att du kan ett ytterligare språk än svenska, gärna arabiska, kurdiska eller persiska.

Personliga egenskaper

  • Som person har du ett vänligt och omsorgsfullt förhållningssätt.
  • Lösningsfokuserad och kan ta snabba beslut. 
  • Du är flexibel och har en hög stresstålighet då det kan förekomma oförutsedda händelser.
  • Du har mycket god samarbetsförmåga, både intern och externt.
  • Du är driven i arbetet att upprätthålla god kvalitet i verksamheten.

 

Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev ska vara oss tillhanda senast: 13:e oktober. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Märk din ansökan med ”Samordnare/Arbetsledare” och skicka ansökan till: ansokan@somaya.se

Vi kommer att hantera alla förfrågningar gällande tjänsten via mail, därav hänvisar vi vänligt men bestämt till att kontakta oss endast via mailadressen: ansokan@somaya.se

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter och lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord: professionalitet, mod och trygghet.