Vill du göra en meningsfull insats för personer som har varit utsatta för våld, hot och förtryck? Bli volontär i vår jour!
Många som lever med våld och förtryck eller bor på skyddat boende kan känna sig ensamma och inte känna sig lyssnade på, därför kan ditt stöd som medmänniska vara ovärderligt.
Utbildning
Du hittar också andra uppdrag som volontär på en jour på Volontärbyrån.
Mejla nedan information till volontar@somaya.se
När vi har mottagit din ansökan kommer vi att kontakta dig via e-post för att boka in en kort intervju.
Därefter kommer vi behöva ett utdrag från brottsregistret.
Under tiden, om du har några frågor, vänligen maila oss på volontar@somaya.se
Många kan tycka att det är svårt eller skrämmande att lyfta på luren och ringa till stödlinjen, därför kan det vara lättare att skriva och få stöd på det sättet. Chatten ska vara ett tryggt forum för stödsökande att vända sig till, där de får vara anonyma och få berätta sina historier och känslor.
Stödlinjen är en kostnadsfri telefonlinje som är öppen under vardagar. De flesta samtal handlar om personer som är utsatta för någon form av våld och som behöver stöd och vägledning.
För många kan det vara första gången som de söker hjälp eller berättar om sina upplevelser. Din roll blir att lyssna, bekräfta, ge stöd och information. Samtalet kan bli första steget för någon att lämna våldsam/hotfull relation.
Du kommer jobba hemifrån med jouren kopplad till din mobil.
Somaya center är en unik och trygg plats för kvinnor och HBTQI-personer med utländsk bakgrund som är eller har varit utsatta, eller som riskerar att utsättas för våld och förtryck.
Här erbjuds deltagarna behovsanpassat emotionellt och praktiskt stöd utifrån forskningsbaserade arbetsmetoder.
Centret ger deltagarna insikt om sina rättigheter, samt bidrar med verktyg och kunskap för att uppnå egenmakt och självständighet.
Som volontär på vårt aktivitetscenter kommer du tillsammans med kollegor hålla i aktiviteter, umgås med kvinnorna som kommer, stötta upp och hjälpa till där det behövs.
Tiden på skyddat boende innebär i de flesta fall begränsad kontakt med släktingar och tidigare vänner. Det kan kännas ensamt för många, särskilt för barn som ryckts bort från sina förskolor/skolor och som kan sakna sina kompisar. Gemenskap och sociala sammanhang är viktiga för allas välmående.
Som stödperson kommer du få kontakt med personer som behöver exempelvis psykosocialt stöd eller hjälp med praktisk rådgivning. Du kommer att få vara delaktig både högt och lågt i vårt arbete med målgruppen.