Somaya svarar MP om insatser för att motverka hedersvåld och förtryck

Glöm inte mammorna och satsa på långsiktiga insatser för att motverka hedersvåld och förtryck, det var vårt budskap i vår replik till Miljöpartiets debattartikel om hur vi kan ”motverka hedersvåldet”.

I förra veckan publicerade Miljöpartiet en debattartikel baserad på deras nya program med förslag för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck. I artikeln lyfte de fram behovet av att satsa på forskning för att förebygga hedersvåld, att prioritera arbetsmarknadsåtgärder riktade till kvinnor i utsatta områden, att förbättra socialtjänstens verktyg samt att förbjud oskuldskontroller och utfärdande av oskuldsintyg.

Vi ser dock att insatser riktade mot mammor som är utsatta för hedersvåld och förtryck är viktiga för att motverka våldet, och att långsiktiga insatser är avgörande.

Läs vår replik här.