Trifa Shakely ny utbildningsansvarig på Somaya kvinno -och tjejjour

 – Jag är mycket glad att kunna välkomna Trifa Shakely som, under Eman Husseins föräldraledighet, kommer att ta över Somayas utåtriktade verksamhet. Trifa Shakely har lång erfarenhet inom kvinnojoursrörelsen och gedigen kunskap inom fältet mäns våld mot kvinnor. Hon kommer fokusera på att förnya verksamhetens utbildningar gentemot allmänheten, universitet och högskolor samt yrkesverksamma. Meddelar Somayas verksamhetschef Zenobia Rizvi.

Trifa Shakely är utbildad jurist och socionom. Hon har lång erfarenhet av arbete inom kvinnojoursrörelsen med betoning på genus och migration. Hon har parallellt varit aktiv inom den feministiska debatten som bland annat redaktör och skribent. Hon har varit chefredaktör för den feministiska tidskriften Bang samt senast chefredaktör för tidskriften Artikel 14 med fokus på genus och migration.

– Jag är övertygad om att Trifa kommer bidra till utvecklingen av det utåtriktade arbetet såväl som hela Somayas verksamhet. Dessutom kommer hennes stora nätverk, nationellt såväl som internationellt, inspirera och förstärka oss, säger Carina Olsson, ordförande på Somaya.

– Min ambition är att vi ska nå en bredare målgrupp, inleda fler och nya samarbeten och spetsa till utbildningarna. Det enormt viktiga arbete som Somaya gör kan vi också bli bättre på att kommunicera utåt via sociala medier, debatter och event, säger Trifa Shakely om sin nya roll på Somaya.

Somaya kvinno- och tjejjour är en ideell verksamhet med mer än 20 års erfarenhet av att skydda, stötta och stärka våldsutsatta kvinnor med  betoning på särskilt utsatta gruppers behov samt hedersrelaterat våld och förtryck. Verksamheten vilar på idéburen grund med visionen om en jämlik och jämställd värld, fri från våld och förtryck. 

För mer information kontakta:

Zenobia Rizvi, Verksamhetschef

zenobia@somaya.se

Trifa Shakely, Ansvarig utbildningar och externa relationer

Trifa@somaya.se